home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Kom jij mee planten op 2 december?

13-11-2023
Op zaterdag 2 december 2023 organiseert de gemeente Kinrooi een nieuwe plantactie om het klimaatbos aan de Witbeekvallei uit te breiden. Heb jij groene vingers, een schup en zin om te helpen? Schrijf je dan vandaag nog in !

Het allereerste idee op kinrooimeemaken.be, het online platform van gemeente en OCMW Kinrooi ter inspiratie van het meerjarenbudget in 2019, was de realisatie van een klimaatbos. René Rutten lanceerde het idee. Familie en vrienden verraste hem voor zijn 70ste verjaardag met een uniek cadeau: de eerste 1.000 bomen om zijn idee uit te kunnen voeren. Natuurpunt en de gemeente Kinrooi zorgden toen bijkomend voor nog eens 3.000 bomen en struiken.

Op de strook naast de Witbeekvallei - achter Agropolis, ten zuiden van de Vilgertenweg, links aan het einde waar de Geistingenstraat doodloopt - werden op vrijdag 13 en op zaterdag 14 december 2019 de eerste 4.000 bomen en struiken voor het klimaatbos geplant. Vier jaar later - op zaterdag 2 december 2023 - komt er een mooie uitbreiding aan de noordelijke zijde van de Vilgertenweg.

Ten noorden van de Vilgertenweg is nog een strook van 500 meter beschikbaar. Rekening houdende met de zone die vrij moet blijven voor het onderhoud van de beek - 5 meter aan beide zijden - , de breedte van de beek, de poelen en het wandelpad kunnen er nog ongeveer 1.700 aanplantingen gebeuren. Het is de bedoeling om dit allemaal samen te doen op zaterdag 2 december 2023. Wie dat wil, is vanaf 9u30 welkom aan de brug over de Witbeek op de Vilgertenweg (toegangsweg Agropolis, zie foto).

Om een beetje een idee te hebben hoeveel personen deelnemen aan de plantactie - en genoeg koffie te kunnen voorzien - , vragen we om vooraf in te schrijven via het e-loket https://www.kinrooi.be/ik_plant_mee.

Meer info over het klimaatbos en de woudfunding vind je hier.

Meer nieuws & activiteiten

Een boom onder de kerstboom

Draag ook bij aan ons klimaatbos en doe iemand een boom cadeau met kerstmis!

Ik doe mee