Omleiding

Vanaf maandag 17 mei 2021 is de werkzone van fase 2 (rood op de kaart) volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Men kan dan het oostelijk gedeelte van de Kloosterstraat niet meer inrijden: niet vanaf de Neeroetersteenweg en ook niet vanuit de Processieweg (zie verbodsborden op de kaart).

Het eenrichtingsverkeer in Nelisveld wordt opgeheven. Je kan Nelisveld dan enkel nog bereiken vanuit de Processieweg. Waar je normaal Nelisveld uitrijdt (na de sporthal) mag je tijdelijk dan ook inrijden (zie groene auto op de kaart). De parking voor de school en de Bunker mag enkel gebruikt worden door schoolpersoneel en gebruikers van de Bunker. Het brengen en halen van leerlingen van 3K dient te gebeuren op de parking voor de sporthal. Volg goed de signalisatie ter plaatse.  

Fietsers die op Nelisveld moeten zijn, worden vriendelijk verzocht om alternatieve routes te gebruiken, met name het paadje vanuit de Hagendorenstraat (blauw op de kaart) of het paadje vanuit Scheymanshof (paars op de kaart) dat aan de achterzijde van de sporthal uitkomt. Op die manier vermijden deze zwakke weggebruikers de werkzone. Dat is veiliger voor iedereen.

De bushalte van de Lijn in de Kloosterstraat zal tijdens fase 2 en 3 tijdelijk verplaatst worden naar het Dorpsplein.