home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Partners

Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen

Limburg.net is de afvalintercommunale voor Limburg en de stad Diest en heeft o.a. als doelstelling de preventie van organisch afval bij haar burgers te stimuleren. Er worden daarvoor initiatieven opgezet rond het inperken van voedselverspilling, thuiscomposteren tot afvalarm kringlooptuinieren.

Om deze doelstelling te realiseren wordt er samengewerkt met partners met expertise ter zake: Velt vzw, Terra Therapeutica vzw, Vlaco vzw, Bos+ en De Landgenoten cvso. Limburg.net financiert en biedt in samenwerking met deze partners een heel ondersteuningspakket aan voor de gemeenten die, samen met hun inwoners, een samentuin/ voedselbos/ buurtboomgaard/plukweide/ … willen realiseren.

De coördinatie van al deze initiatieven wordt opgenomen door Centrum Duurzaam Groen vzw en met name door projectcoördinator Annick De Paepe.

 

 

 

 

Velt

Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken.

Al bijna 50 jaar promoten we gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur. In Vlaanderen en Nederland tellen we ruim 21.000 leden en 130 lokale groepen. Met onze activiteiten, publicaties en samenwerkingen dragen we bij tot een duurzame levensstijl. Zelf gezonde groenten, kruiden en fruit kweken, zonder kunstmest of pesticiden: het is niet moeilijk, en Velt leert je graag hoe.

Dat tuinplezier beleef je in je eigen tuin of samen met anderen: Velt begeleidt ook lokale groepen.

Buurten op den Buiten

Het buurtboomgaard project krijgt steun van Buurten op den Buiten, een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij ter ondersteuning van lokale projecten die de sociale cohesie in landelijke gemeenten bevorderen.

Buurten op den Buiten logoProvincie Limburg Logo

Deel op facebook
Deel op twitter