Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Zorgen voor elkaar en voor anderen

Zorghotel Noordoost-Limburg

Beschrijf je bijdrage

Mensen moeten steeds sneller het ziekenhuis verlaten, maar vinden thuis niet altijd een geschikte zorg-omgeving. Vooral voor de groeiende groep alleenstaanden kan een zorghotel in combinatie met thuisverpleging een tijdelijke (doch noodzakelijke) tussenstop zijn. Kan dit plan in een beperkte vorm geïntegreerd worden in de geplande privé initiatieven aan de Maas? Vanzelf sprekend zal voor de haalbaarheid van het project gezocht moeten worden naar geschikte partners en subsidies. Er kan ook gezocht worden naar een andere locatie in de zorgregio. Voorbeeld: Rode Kruis Vlaanderen: https://www.rodekruis.be/hulp/domein-polderwind/

Aantal stemmen

15

Status van het idee

Idee niet haalbaar
9
9
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties (je kan geen nieuwe reacties meer indienen)

zou heel fijn zijn mocht dit realiseerbaar zijn,b.v in Geistingen.
Integratie in bestaande en/of geplande infrastructuur is mogelijk haalbaar.
Een super idee een de locatie ad maas is uitzonderlijk!!
Danke voor de steun
Super!
Danke voor de steun
Inderdaad, de noodzaak leidt geen twijfel. Probleem is dat het betaalbaar moet blijven voor iedereen, en dat is nauwelijks nog te realiseren................................
Met de juiste partners en de wil om deze zwakke schakel in de zorgketen op te vullen moet het lukken om in een nieuw hotel een deel voor dit doel te reserveren, ergens in de zorgregio. Het is een uitdaging dat ontken ik niet!
Ik steun je sowieso in dit initiatief!
Danke, als het in Kinrooi niet lukt kunnen we het in Knokke-Heist proberen 😉
Super idee
Idee bestond maar laten we op zoek gaan naar haalbaar project. Is ontbrekende schakel in zorgketen, vooral voor alleenstaanden. Danke voor reactie.
Klinkt super Guido!
Hoop dat het gerealiseerd wordt
Ok.
Een goed idee maar waarom zou deze tussenstop, ook níet kunnen dienen in afwachting van een plaatsing in het rusthuis?
Alle pistes blijven open. De doelgroep is groot, iedereen kan in het ziekenhuis terecht komen en zorg nodig hebben na ontslag. We moeten wel voorzichtig zijn dat alle beschikbare kamers niet permanent bezet worden door langdurig zorgbehoevenden.