Skip to main content
home-page
home-page

Jullie ingediende ideeën

Willekeurig
Populair
Recent

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Woongelegenheid op en rond de maasplassen en een camping
1.Als we even rondkijken bij onze noorderburen dan zien we dat het wonen op en rond de maasplassen en bijkomend recreatie ook mogelijkheden kan bieden voor onze gemeente. Betaalbare kleine en middelgrootte woningen voor de inwoners van de gemeente. Wie wil er niet vanuit zijn raam genieten van deze mooie omgeving? 2.Openstellen van een gebied rond de maasplassen om een camping aan te leggen. Goed voor: Woongelegenheid/Toerisme/Horeca/.Werkgelegenheid/Uitstraling van onze gemeente...Enz.
Silvain C.
0 3
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Speelbos/ dagstrand/ Finse piste Geistingen
De Finse piste in Geistingen is uniek en gelegen op een prachtige locatie. Bij deze piste kan een speelbos of buitenspeeltuin geïntegreerd worden op de Dalerstraat tussen de straten Vroenhof en Geistingen (naast het nieuwe fietspad). Zo heb je in de zomer het dagstrand gekoppeld aan een schaduwrijke buitenspeeltuin. Deze locatie kan ook gebruikt worden voor jeugdverenigingen of speelpleinwerking.
Angelo h.
0 0
lees meer

Zorgen voor elkaar en voor anderen

Inloophuis ouderen
Een inloophuis voor ouderen die meer en meer vereenzamen in deze drukke maatschappij voor: * een tasje koffie * samen eten /kookworkshops * praatcafe dementie * psychoeducatie * uitleenservice hulpmiddelen Kortom alles om de ouderen die nu steeds ouder worden een hulp te geven op mentaal en fysiek vlak.
Hanne R.
0 1
lees meer

Leven, organiseren en beleven

Visvijver De Goort
Misschien zou het goed zijn deze vijver eens te herinrichten en opwaarderen als visvijver. Dit door uitzetting van verschillende vissoorten maar ook door er tevens voor te zorgen dat de vissen schuilmogelijkheden hebben tegen o.a. aalscholvers en dat er voldoende paaimogelijkheden zijn zodat de visstand zichzelf in stand kan houden. Zo krijgen jeugdige en oudere hengelaars voor jaren een visstek binnen de Gemeente Kinrooi en dat in een mooie omgeving.
Peter F.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Hoge snelheid en verkeersveiligheid op de Venlosesteenweg
Gedurende het ganse jaar wordt op de Venlosesteenweg zeer hard gereden en straatraces gehouden. Bij mooi weer echter, is het hek van de dam : Snelheden van 120 km/u en in extremis tot tegen de 200 km/u is de 'normaalste' zaak van de wereld. Het is een kwestie van tijd dat we hier zware ongevallen gaan krijgen met doden en gewonden Het zou nuttig zijn om : * 1: Snelheidscontroles te doen op regelmatige basis * 2: Flitspalen te zetten in beide richtingen. * 3. Verkeersremmende installaties aan te brengen. * 4. De Venlosesteenweg volledig te versmallen en de fietspaden achter de bomen te plaatsen.
Jan C.
0 1
lees meer

Leven, organiseren en beleven

Adventurepark "De Boterakker Kinrooi"
Een groene zone (bos) aan de Boterakker in Kessenich die ingepland wordt voor het beoefenen van verschillende disciplines. We denken hier aan finse piste, aan een adventure piste, aan een mountainbike route, aan een bmx piste, een strandje voor de surfers. Maar ook een plaats waar men met RC (afstandbesturing) auto's off road kan rijden. Ja zelfs een heus 4x4 terrein geïntegreerd in het geheel moet kunnen. Laat me duidelijk zijn. Willen we zo'n concept doen slagen zullen we allereerst rekening dienen te houden met elkaar, en dit zonder vooroordelen en met een open geest. Iedere inwoner van Kinrooi moet de kans krijgen om zijn hobby uit te oefenen. Ook de gemotoriseerde (waaronder ook elektrisch) moeten deze kans krijgen. De uitdaging zal zijn dit alles op elkaar af te stemmen zodat een veilige groene zone ontstaat waar het opwindend rustig is. Dit kan enkel als er juiste afspraken gemaakt worden die regelmatig gecontroleerd moeten worden. Iedereen kan hier goed van worden. In eerste plaatst de deelnemers die een activiteit beoefenen natuurlijk. Maar vergeet zeker niet de impact op de horeca bij het organiseren van evenementen. Denk ook aan de Gemeente Kinrooi die hierbij in een positief daglicht geplaatst wordt. Want welke gemeente durft het aan om zoveel soms tegenstrijdige spelers toch in harmonie samen te brengen voor het beoefenen van hun favoriete bezigheid en dit in een groene omgeving met respect voor elkaar. En zeg niet direct, dit is onmogelijk. Het Experience Island in Loon op Zand bewijst dat dit concept wel degelijk een meerwaarde kan betekenen voor de Kessenich en omgeving. Mvg Eddy Willen
Eddy W.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Ontdek de ideeën op de kaart

Ideeën meerjarenplan 2020-2025

Wat is er nodig om onze gemeente nog mooier en beter te maken? Samen beantwoordden we deze vraag in 2019. Het leidde tot een gedragen beleidsplan voor 2020 - 2025!

Lancering Kinrooi Mee Maken

Voorjaar 2019

Goedkeuring meerjarenplan 2020-2025

2 december 2019

Uitvoering meerjarenplan

2020 - 2025