Skip to main content
home-page
home-page

Jullie ingediende ideeën

Willekeurig
Populair
Recent

Leven, organiseren en beleven

Crossparcour
In Kinrooi en omstreken zijn er vele crossers, waaronder ook vele beloftevolle talenten, maar jammergenoeg zijn er in Limburg maar enkele crossparcours. Rondom de grindgaten zijn er vele locaties die zich perfect lenen voor een parcour aan te leggen zonder dat hier enige hinder is voor omwonende. Het zou mooi zijn moest hier een mooie accommodatie voor aangelegd worden.
Tomas S.
0 62
lees meer

Leven, organiseren en beleven

Aanleg kunstgrasveld voetbal
Als (één van de ) grootste verenigingen van Kinrooi, heeft FC Maasland NO nood aan een kunstgrasveld. De club telt inmiddels meer dan 500 leden en zorgt ervoor dat 300 jongeren hun favoriete sport kunnen beleven en al deze jongeren van straat houden. Echter is de huidige accommodatie te beperkt door de enorme groei van de club de voorbije jaren. Ook ten opzichte van de omliggende gemeentes lopen we achter aangezien we niet beschikken over een kunstgrasveld. Dit is een absolute must, willen we de club niet stagneren. Voor een goede jeugdwerking hebben we namelijk goede (en voldoende) velden nodig.
Peter H.
0 14
lees meer

Leven, organiseren en beleven

Skatepark
Een klein skatepark voor de jongeren die houden van steppen, skateboarden, bmx'en, rolschaatsen enz. Voorbeeld hiervan de boneput in Bree of skatepark Neeroeteren. https://www.rhino-ramps.com/ramps. Rhino ramps is gevestigd in Kaulille(Bocholt)
dave b.
0 12
lees meer

Leven, organiseren en beleven

GrindStones belevingspark
Creatie van een soort "vrijetijds - thema park" rond de grindplassen. Diverse attracties zoals een "blote-voeten pad" binnen thema grind. Een "open-lucht" cinema, een museumschip (Baggermolen) met didactische uitleg over de ontgrinding. Een groot kunstobject als aantrekkingspunt (bvb een historisch schip dat onder handen genomen zou worden door lokale kunstenaars. Een "fiets-cross parcours voor E-mountainbikes. Open-lucht bowlingbaan. Een onderwatertunnel met vensters (wandelen onder water) naar analogie van het fietsen door water, fietsen in de lucht, fietsen onder de grond. Een uitkijktoren aan de oude steenberg (waar nu de fitometer is. Attracties op het water in samenwerking met de actoren die nu reeds dergelijke zaken aanbieden (Sailcenter, Botel etc.. ) Een dergelijk "belevings-pretpark" zou toeristen aantrekken, tewerkstelling creëren, en mits enige creativiteit geen grote investeringen vergen. Leuk thema om alles aan "op te hangen" zijn bijvoorbeeld de Flintstones... Zou rechtstreeks aansluiten op fietsroute-netwerk. De lokale economie kan er alleen maar wel bij varen. Indien we dit zouden kunnen realiseren kan er misschien ook een "upgrade" komen van ons openbaar vervoer. Het aantal potentiële klanten voor het openbaar vervoer zou normaliter moeten stijgen waardoor investeringen hierin zouden kunnen renderen. https://www.parquewarner.com/en/in-the-park/attractions/escuela-de-conduccion-yabba-dabba-doo
Luc V.
0 11
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Groen ter verberging van industrieterrein Agropolis
We wonen in een prachtige gemeente met als één van de grote troeven onze grindplassen. Prachtig om langs te wandelen, te fietsen en tot rust te komen. De mooie omgeving langs de plassen is een motivatie om in Kinrooi te wonen, we mogen niet vergeten dat een mooie omgeving bijdraagt aan de levenskwaliteit. Helaas komen we dan aan bij de agropolis. Aan de ene zijde van het fietspad zien we de mooie plassen terwijl, als we naar de andere zijde kijken, we tegen smaakloze industriële loodsen aankijken. Het fijn aangelegde fietspad over de dijk schiet op deze manier zijn doel (fietsen langs de mooie maasplassen) volledig voorbij. Ik kan niet geloven dat er mensen zijn met een hart voor de omgeving, die achter dit industriegebied staan op deze locatie. Concreet: * Aan de bestaande loodsen valt er weinig te veranderen, daarom is het voorstel om deze te verschuilen achter een wand van groen (struiken en bomen) die de loodsen niet meer zichtbaar maken vanop het fietspad. * Helaas zullen er in de toekomst nog wel meerdere gebouwen bijkomen op de agropolis. Het voorstel is hier om véél kritischer te zijn op het uitzicht van de gebouwen. Indien er gewerkt zou worden met natuurlijkere materialen (zoals bv. hout), zouden de gebouwen al veel beter opgaan in het landschap.
Stef D.
0 11
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Klimaatbos in Kinrooi
Het prachtige gebied aan de grindgaten nog aantrekkelijker maken door de aanleg van een klimaatbos. Ten noorden en ten noordoosten van het Bastion in Kessenich liggen op dit moment grote kale graslanden. Dit gebied wordt beheerd door de Stichting Limburgs Landschap. Verder zijn er langs de boorden van de nieuw aangelegde Witbeek, in Geistingen en Kessenich stroken grond die onbeplant zijn. Natuurpunt neemt hier het beheer waar. Voorstel: * In samenspraak met de beheerder Stichting Limburgs Landschap een zo groot mogelijk terrein geschikt maken om te beplanten met streekeigen bomen en struiken en de beplanting ook daadwerkelijk uitvoeren. * In samenspraak met Natuurpunt de mogelijkheid onderzoeken om langs de Witbeek zo veel mogelijk streekeigen bomen en struiken aan te planten. * In de betrokken gebieden wandelpaden aanleggen. * Om een zo groot mogelijke betrokkenheid met de inwoners van Kinrooi te creëren zouden dezen de mogelijkheid moeten hebben om te participeren in het project, zowel financieel en/of materieel. De inwoners van Kinrooi zouden zo veel mogelijk betrokken moeten worden bij de realisatie van de werken. Het is misschien goed dat de gemeente een coördineerde rol speelt maar dat het initiatief zo veel mogelijk vanuit de bevolking komt. Voorgaande visie heeft deze voordelen: * Inwoners zijn en blijven nauw betrokkenbij het project. * Het versterkt het gemeenschapsgevoel omdat het een co-creatie is. * Het gebied zal ook toeristisch aantrekkelijker zijn: de vroegere vlakte zal vervangen worden door een gevarieerd groen gebied. * Het Klimaatbos is een uithangbord voor duurzaamheid voor de gemeente. * De bewoners krijgen de mogelijkheid om, op een of andere manier, te participeren in het project, wat een groot draagvlak vanuit de gemeenschap garandeert. * Er zijn geen grote werken nodig waardoor het plan op korte termijn (najaar 2019) kan worden uitgevoerd. * Wij dragen ons steentje bij om de klimaatdoelstellingen te halen. * De kosten worden gedragen door de gemeenschap. Hopelijk kunnen we binnen enige tijd stellen dat wij als inwoners van Kinrooi er gezamenlijk mee zorg voor hebben gedragen dat onze kinderen en de volgende generaties in een goed leefbare omgeving mogen wonen. René Rutten (Geistingen)
René R.
0 11
lees meer
Ontdek ze allemaal

Ontdek de ideeën op de kaart

Ideeën meerjarenplan 2020-2025

Wat is er nodig om onze gemeente nog mooier en beter te maken? Samen beantwoordden we deze vraag in 2019. Het leidde tot een gedragen beleidsplan voor 2020 - 2025!

Lancering Kinrooi Mee Maken

Voorjaar 2019

Goedkeuring meerjarenplan 2020-2025

2 december 2019

Uitvoering meerjarenplan

2020 - 2025