home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Een buurtpleintje voor het Meytersveld

In 2019 riep de gemeente alle inwoners op om hun ideeën en voorstellen voor de gemeente te delen via "Kinrooi Mee Maken". Zo stelden we samen het meerjarenplan van onze gemeente op, voor de periode 2020-2024. Eén van de ideeën van de inwoners was "een pleintje voor het Meytersveld". Dit idee werd door het college van Burgemeester en Schepenen mee opgenomen: nu maken we er samen werk van.

Voorbereidende fase

Het Meytersveld is een nieuwe verkaveling in Kinrooi. De voorbije en komende jaren zullen hier nieuwe woningen en inwoners hun plaats vinden. Een deel van het Meytersveld wordt bestemd als recreatieruimte. Deze ruimte vullen we samen in.

In 2020 stelde de gemeente reeds een architect aan, en nam het de nodige acties om begin 2021 eigenaar te worden van de grond.

Fase 1: denk mee

Samen met de gemeente zal de architect de eerste plannen voor het buurtpleintje Meytersveld ontwerpen. Hiervoor doen we beroep op alle ideeën van de inwoners! Deze fase wordt 30 juni afgetrapt met een heuse kick-off. Hoe kan je meedoen?

 • Neem deel aan de kick-off Schrijf je in via jeugd@kinrooi.be
 • Online een idee ingeven op dit platform
 • Offline een idee opsturen naar de gemeente
 • Een tekening maken op de flyer en deze
  • online opladen op dit platform
  • achterlaten in de brievenbus aan GC de Stegel
  • achterlaten in de brievenbus aan het Meytersveld
  • mailen naar jeugd@kinrooi.be

Deze fase loopt van 30 juni tot en met 18 juli.
Daarna gaan we naar Speelpleinwerking Kinrooi en Chiro Kinrooi, om ook hun ideeën te verzamelen!

Dowload hier de flyers om je tekening op te maken

Fase 2: verken 3 scenario's en feedbackronde 

Vanuit al jullie ideeën worden 3 mogelijke scenario's voorgesteld. Vanaf 30 augustus kunnen ook de ouders hun stem laten horen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Online feedback en ideeën geven op dit platform 
 • Neem deel aan de brainstormesessie op 28 september: je kan feedback te geven op de 3 plannen en ideeën geven voor het stuk voorbehouden voor ouders.

Deze fase loopt van 30 augustus tot 18 oktober.

Fase 3: voorstel eerste plan en feedbackronde

Na het verwerken van de feedback, worden plannen van de architect worden gedeeld met alle inwoners, waarna er begin november opnieuw een feedback ronde volgt. Hoe dit exact zal verlopen, ontdek je later op deze website.

Fase 4: finale plannen en aanleg

Begin 2022 verwachten we de finale plannen. We starten dat met de nodige acties op de aanleg van het plein waar te maken. We hopen dat we in de lente van 2022 samen kunnen genieten van het pleintje!

Deel op facebook
Deel op twitter