Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Openingsreceptie voor buurtbewoners

30-08-2022

Op vrijdag 9 september zijn de buurtbewoners uit de Processieweg, Kloosterstraat, Nelisveld, de Melkerijstraat en Scheymanshof uitgenodigd voor de openingsreceptie van de verkeersveilige schoolomgeving Kinrooi. Tussen 19u00 en 22u00 is men welkom in sporttaverne de Schans. Het gemeentebestuur beseft dat deze grootschalige werf niet altijd van een leien dakje verliep en dat het geduld van de buurtbewoners op de proef gesteld werd. Om hen te danken voor het begrip en om de nieuwe schoolomgeving officieel te openen, zijn buurtbewoners genodigd om te klinken op het eindresultaat met een drankje en een hapje.  De omwonenden kregen een brief ter uitnodiging. Daarin wordt gevraagd om even te melden met hoeveel personen men naar de receptie komt. Dat kan per mail naar nicole.peeters@kinrooi.be of telefonisch via 089 700 300.

Asfaltwerken vanaf 3 augustus

29-07-2022

Volgende week (31) zal de aannemer de deklagen aanbrengen alsook een stuk onderlaag op het deel Kloosterstraat-Molenweg. Voorafgaand aan deze werken, gaat er maandag een reinigingswagen alle wegen schoonmaken. Deze actie geeft minimaal hinder en men kan gewoon met de auto de wegen blijven gebruiken.  Vanaf woensdag 3 augustus zal Hoogmartens de asfaltwerkzaamheden gaan uitvoeren. Die gaan wel gepaard met hinder zodat bewoners de vraag krijgen om de auto buiten het werkgebied te plaatsen als men die nodig heeft. Nadat het aanbrengen én afkoelen van het rode asfalt, kan me die wegen de dag nadien weer in gebruik nemen. Woensdag zal het rode asfalt aangebracht worden in de Kloosterstraat / Melkerijstraat/ Nelisveld met een grote machine. Op donderdag zal dat met twee kleinere machines gebeuren op de wegen waar in het midden een betongoot ligt (Kloosterstraat / Processieweg). Eind volgende week gaat aannemer Van Beers Hoogeloon in (Nederlands) bouwverlof. Daarna zullen de restpunten afgewerkt worden: de signalisatie, de bebording en alles wat verder noodzakelijk is. Wie vragen heeft over de werken, kan de komende week de uitvoerder op de werf contacteren. 

Asfalt- en betonwerken verwacht

06-07-2022

Morgen, donderdag 7 juli, zal het betonnen kruispunt Kloosterstraat-Molenweg gestort worden. Daarna komen er nadars rond te staan zodat het minstens drie weken kan uitharden. Op dit moment is het plaatselijk soms even slalommen tussen de putdeksels. Dit is eind deze week niet meer nodig als een eerste asfaltlaag gestort is. Bij de verhoogde kruispunten aan de Neeroetersesteenweg en toegangsweg Nelisveld zal ook asfalt aangestort worden maar er blijft nog een opkant van een drietal centimeter aan de verhoogde drempels en de putdeksels totdat de rode eindlaag gestort is. Vanaf vrijdag 8 juli kunnen de verhoogde betonnen kruispunten (Neeroetersesteenweg, toegang Nelisveld) wellicht 's avonds opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. Dat betekent dat de Kloosterstraat / Processieweg terug gebruikt kan worden. Dit zal zo zijn tot de eerste week van augustus. Dan zal het nog enkele dagen afgesloten worden voor de aanleg van de laatste rode asfaltlaag. Het gedeelte van Kloosterstraat noord blijft momenteel nog een tijd onderbroken omdat het betonnen kruispunt aan de Molenweg moet uitharden. Bewoners ten zuiden van het kruispunt kunnen weg rijden via het kruispunt Kloosterstraat-Processieweg, voor bewoners ten noorden van het kruispunt met de Molenweg is het uitrijden richting de Breeërsteenweg. Volgende week zal er verder gewerkt worden aan de stoepen in Kloosterstraat noord en het Melkerijstraatje. De aannemer gaat pas in bouwverlof als alle stoepen aangelegd zijn.

Meer nieuws en updates

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.

Schrijf je in

Werken schoolomgeving Kinrooi

De timing van de werken is onder voorbehoud van weersomstandigheden en onvoorziene factoren. De oorspronkelijke planning werd begin juli aangepast als volgt:

Kloosterstraat oost & Nelisveld oost

19 april 2021

Nelisveld

begin oktober 2021

Processieweg

begin november 2021

Kloosterstraat noord

maart 2022

Melkerijstraat & Grote Kerkstraat

mei - juni 2022

Oplevering van de werken

te bepalen