home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Asfalt- en betonwerken verwacht

06-07-2022

Morgen, donderdag 7 juli, zal het betonnen kruispunt Kloosterstraat-Molenweg gestort worden. Daarna komen er nadars rond te staan zodat het minstens drie weken kan uitharden. Op dit moment is het plaatselijk soms even slalommen tussen de putdeksels. Dit is eind deze week niet meer nodig als een eerste asfaltlaag gestort is. Bij de verhoogde kruispunten aan de Neeroetersesteenweg en toegangsweg Nelisveld zal ook asfalt aangestort worden maar er blijft nog een opkant van een drietal centimeter aan de verhoogde drempels en de putdeksels totdat de rode eindlaag gestort is.

Vanaf vrijdag 8 juli kunnen de verhoogde betonnen kruispunten (Neeroetersesteenweg, toegang Nelisveld) wellicht 's avonds opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. Dat betekent dat de Kloosterstraat / Processieweg terug gebruikt kan worden. Dit zal zo zijn tot de eerste week van augustus. Dan zal het nog enkele dagen afgesloten worden voor de aanleg van de laatste rode asfaltlaag. Het gedeelte van Kloosterstraat noord blijft momenteel nog een tijd onderbroken omdat het betonnen kruispunt aan de Molenweg moet uitharden. Bewoners ten zuiden van het kruispunt kunnen weg rijden via het kruispunt Kloosterstraat-Processieweg, voor bewoners ten noorden van het kruispunt met de Molenweg is het uitrijden richting de Breeërsteenweg.

Volgende week zal er verder gewerkt worden aan de stoepen in Kloosterstraat noord en het Melkerijstraatje. De aannemer gaat pas in bouwverlof als alle stoepen aangelegd zijn.

Meer nieuws en updates

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.

Schrijf je in

Werken schoolomgeving Kinrooi

De timing van de werken is onder voorbehoud van weersomstandigheden en onvoorziene factoren. De oorspronkelijke planning werd begin juli aangepast als volgt:

Kloosterstraat oost & Nelisveld oost

19 april 2021

Nelisveld

begin oktober 2021

Processieweg

begin november 2021

Kloosterstraat noord

maart 2022

Melkerijstraat & Grote Kerkstraat

mei - juni 2022

Oplevering van de werken

te bepalen