home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Veelgestelde vragen

Zal ik als bewoner nog aan mijn huis geraken ?
Per werkfase is er een wegafzetting. Dan kan u soms moeilijker met de auto aan uw woning geraken. De aannemer maakt dit van tevoren bekend en probeert de niet-bereikbaarheid altijd zo kort mogelijk te houden. Woningen blijven te allen tijden te voet bereikbaar. Hou zelf goed de vordering van de werken in de gaten en spreek eventueel de werfleider aan voor meer info.

Zijn de scholen, de Bunker, de sporthal en ’t Speel-nestje nog bereikbaar ?
Te voet blijven deze locaties altijd bereikbaar. Wat de bereikbaarheid met de auto betreft, kunnen er per werkfase omleidingen en zelfs gewijzigde rijrichtingen zijn. Let daarom goed op de signalisatie ter plaatse en respecteer die voor ieders veiligheid.

Hoe zit het met de afvalophaling tijdens de werken?
Als uw woning tijdens een bepaalde fase niet bereikbaar is voor de afvalophalers, kan u de dag voordien vòòr 16u00 uw afval gewoon aan de straat zetten. De containers worden naar een centrale plaats gebracht waar op de ophaalfirma ze kan ledigen. Na de lediging wordt de container terug voor uw woning gezet. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om uw huisnummer duidelijk aan te brengen op uw containers.

Hoe lang duurt elke fase van de werken? Wanneer zijn de werkzaamheden voor mijn deur? Is een fase volledig afgewerkt voordat de volgende begint? 
De vermoedelijke start en duur van iedere fase staat vindt u terug op deze site onder Timing. De aangehaalde data zijn altijd onder voorbehoud van weer en onvoorziene omstandigheden. Het is niet zo dat een volgende fase pas start als de vorige gedaan is. Er is een zekere overlap in de timing. De werken lopen als een treintje achter elkaar door. In de praktijk is er voor de rioleringswerken een zone van 30 meter waar alles open zal liggen waardoor de hinder naar toegankelijkheid voor de woning zo minimaal mogelijk gehouden wordt. Daar wordt men vooraf over verwittigd. De gehanteerde begindata van de fase verwijzen naar de activiteiten van hoofdaannemer Van Beers als de werkzone volledig afgesloten is.

Geeft de rode kleur van de fietstraten geen weerspiegeling in de huizen? 

Er zijn enkele voorbeelden waar dit gebeurde omdat de - bijna fluo - rode straatkleur daar geschilderd werd. Dat is hier niet de bedoeling. Er zal rood asfalt gebruikt worden. Dat is getest en in het verleden zijn nog nooit klachten over reflectie geweest bij dit soort asfalt. 

Deel op facebook
Deel op twitter