Asfaltwerken Kloosterstraat oost

Deze week is gestart met de aanleg van de betonnen boorden in de Kloosterstraat oost. Aanstaande vrijdag 1 oktober zal – mits de weersomstandigheden het toelaten – de onderlaag van het asfalt aangelegd worden. Daarna gaat Kloosterstraat oost terug open in twee richtingen vanaf de Neeroetersesteenweg tot aan de Processieweg, maar enkel voor de omwonenden. Het verkeer voor basisschool 3K en de stedelijke academie blijft best de Hagendorenstraat gebruiken. De week na de onderlaag asfalt start de aannemer met werken aan de stoepen in Kloosterstraat oost. Die zouden op een tweetal weken klaar moeten zijn in dat gedeelte. Vervolgens gaat men verder met de afwerking van Nelisveld oost, de vroegere toegangsweg. De toplaag met het rode asfalt om de fietsstraat aan te geven, volgt pas bij de definitieve afwerking.

Omleidingen gaan wijzigen... opgelet !
Zodra fase 2 - Kloosterstraat oost en Nelisveld oost - voorlopig afgewerkt is, wijzigt de omleiding. Nelisveld inrijden kan vanaf vermoedelijk midden oktober dan opnieuw via de Neeroetersesteenweg en de normale toegangsweg (oost). De andere zijde waar de laatste maanden in en uit gereden werd, zal dan afgesloten worden.

Voor de waterleidingswerken in het noordelijk gedeelte van de Kloosterstraat was er tijdelijk eenrichtingsverkeer vanaf de Breeërsteenweg in de richting van de Processieweg. Deze werken duren nog tot 11 oktober. Dan zal het eenrichtingsverkeer in Kloosterstraat noord en de omleiding daar opgeheven worden. Let goed op de signalisatie ter plaatse want die zal in de maand oktober (meermaals) wijzigen.