home-page
home-page
Ontdek het thema

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Een omleidingsweg rond Kinrooi

Beschrijf je bijdrage

Om zwaar verkeer om te leiden en weg te houden uit Kinrooi, kan er een omleidingsweg voorzien worden. Zodat men een aangenaam en leefbaar centrum krijgt waar men dan ook veilig activiteiten kan organiseren. Dit vergt een langere termijn visie en politieke durf om dit te realiseren. Het zal zeker niet goedkoop zijn. Daarom moet men vooruit durven zien en tegen de gevestigde waarden durven ingaan. Er zijn hiervan al plannen gemaakt in de jaren zeventig.

Aantal stemmen

18

Status van het idee

Idee niet haalbaar
6
6
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties (je kan geen nieuwe reacties meer indienen)

een omleidingsweg zal niet te realiseren zijn ,proberen de dorpen wat te ontlasten door het vracht verkeer dat er niet moet zijn te weren, denk er aan men heeft nu de mond vol over de opwarming van de aarde door de uitstoot van de wagens enz.en als men steeds verder moet omrijden om zijn doel te bereiken is zeker niet bevorderlijk. rotonde Kinrooi is een heel gevaarlijk punt,niemand houd zich aan de regels zowel fietsers als auto's niet ,fietsers denken dat ze zo maar de rotonde op kunnen rijden zonder zich iets aan te trekken van het verkeer dat reeds op de rotonde is, dit geld ook voor auto's
Mensen én hun gezondheid zijn belangrijk. Veiligheid voor iedereen, dat is de bedoeling. Verder omrijden? Zo mag iedereen genieten van de rotzooi die uitgestoten wordt. Trouwens dat 'verder omrijden' is zeer betwistbaar. Als je bv. van Bree rechtstreeks naar de grens kunt rijden....Er zijn steeds meer en meer gemeenten die verder de toekomst inkijken. Als na x-aantal jaren alles elektrisch loopt zou het klimaat kunnen verbeteren, maar de centra van de woonkernen moeten geleidelijk verkeersvrij gemaakt worden. Alleen nog fietsers en voetgangers.
Ik ben van mening dat een omleidingsweg slechts letterlijk het verleggen van het probleem betekent. De honderden vrachtwagens die dagelijks via Kinrooi een sluikroute volgen moeten gewoonweg geweerd worden. Tientallen voorbeelden hebben bovendien al aangetoond dat wegen bij creëren enkel voor meer verkeersoverlast zorgt. In tijden van stijgend klimaatbewustzijn lijkt me dit de foute optie.
Dit gaat helemaal niet om wegen bij te creëren, integendeel. Door de omleidingsweg, die nota bene al voorzien was in 1971 (sic) gaan heel wat inwoners in een gezondere maar ook veilige omgeving wonen. Fietsers, vooral schoolkinderen, kunnen dan veiliger naar hun bestemming. Vrachtwagens tegenhouden lijkt mij een grotere utopie dan vrachtwagens omleiden. Het kan niet dat mensen die noodgedwongen in het centrum van een kern wonen dat zij alleen die rotzooi moeten slikken. Gedeelde smart is halve smart. "Het probleem verleggen" is een quote om problemen juist onder de mat te vegen. Klimaat verbeteren? O.K. maar eerst de leefomgeving gezonder maken. De mens is nog altijd het voornaamste schepsel.
'@Stefan Flipkens Ik wil wel even reageren op die uitspraak van wegen bij creëren en meer overlast. Dat is idd één van de heersende dogma's (namelijke die van de 'latente vraag') van de zgn verkeersdeskundigen van de universiteit van Hasselt etc. Dat zijn economen, mocht economie een exacte wetenschap zijn, was er in 2008 nooit een economische crisis gekomen. In Nederland heb je die blijkbaar niet. Daar heb je ook veel minder lintbebouwing maar concentrische woonkernen, hier in Limburg (ook in Kinrooi) zijn nog steeds bouwplaatsen langs gewestwegen die vergund worden. (vooral in aanloop naar de verkiezingen) Erachter ligt dan een wijd open vlakte aan velden. Voorts heb je om van A naar B te raken in Nederland meestal equivalente 2 of 3 opties. Er zijn meer wegen, én minder overlast.
behalve de noodzakelijke omleidingsweg is het voor de hand liggend dat er trajectcontroles komen. Waarom staat er op dit ogenblik slechts één flitspaal?
"Omleidingsweg" ipv weekend 😤😀