home-page
home-page

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

71
128

Deze ideeën werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 71 bijdragen

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Fiets- en voetgangersbrug over de Maas
Kinrooi is de enige Maaslandse gemeente zonder permanente verbinding over de Maas. De uitbating van het voetveer is slechts tijdelijk (enkel dagperiode en enkele maanden per jaar) en afgezien van de kleine bijdrage door de gebruikers, zeer kostelijk in onderhoud en exploitatie. De meest nabij gelegen alternatieven zijn druk en onveilig (Sangersbrug, Maaseik) of onaantrekkelijk (Wessem-Maasbracht langs drukke snelweg). Het succes van het veer tijdens de zomermaanden bevestigt de nood aan een permanente verbinding : * toeristisch : tussen de waterrecreatiecentra en toeristische aantrekkingspolen aan beide zijden van de Maas (aan NL zijde, o.m. Stevensweert, Hompesche Molen) * woon-werk : snelle verbinding naar Echt en Maasbracht (zelfs Born), waardoor vlotte toegang naar nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden (o.m. Action in Echt) * schoolgaande jeugd : veilige schoolverbinding naar campus Mosa-RT * economie : extra troeven voor horecagelegenheden en kleinhandel in Ophoven, niet langer 'afgesloten' gelegen tijdens najaar en winter * investering : éénmalige investering tegen jaarlijkse exploitatiekost voor fiets- en voetveer.
Johan R.
0 4
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Niet brommen aan schoolpoorten
Graag een actie om het stationair draaien van auto’s aan de schoolpoorten te ontmoedigen, nu zitten ouders/grootouders soms 15 min te wachten in hun stationair draaiende auto , slecht voor mens en milieu mijn voorstel , bordjes plaatsen bij de parkeerplaatsen met de tekst op de kindjes en het milieu zullen u dankbaar zijn Want tijdens het wachten de motor laten draaien vinden wij niet fijn !!
Mia S.
0 3
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Openstellen toegang jachthaven de Spaanjerd tussen zonsopgang en ondergang
Voor de inwoners van Kinrooi toegang tot de haven via het voetgangerspoortje zodat ze kunnen wandelen en fietsen door onze mooie haven. Dit geeft wat meer beweging en animo in de haven en de inwoners kunnen genieten van deze mooie omgeving, die nu volledig afgesloten is. Toegang verboden voor gemotoriseerde voertuigen!
Els V.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Petanque plein Haexkamp
Haexkamp in Geistingen beschikt over een prachtig petanque plein met zit en picknickbanken. Een fijne ontmoetingsplek waar vele bewoners gebruik van maken. Op dit pleintje staan 4 sierappelbomen, mooi als ze in het voorjaar bloeien maar als de duizenden knikker dikke appeltjes beginnen af te vallen geven ze veel overlast op het Petanque plein en vooral op het beklinkerd gedeelte waar de picknick banken staan, de rijpe appeltjes zijn moeilijk te verwijderen en worden dan plat getrapt en laten zo een vieze smurrie achter. Best zouden deze bomen vervangen worden door een betere soort voor deze plek.
Gaspard S.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Veiliger kruispunt Esserstraat-Weertersteenweg.
Het zou al flink helpen als de grote bomen aan weerszijden van de weg gekapt zouden worden, zodat deze kruising veel veiliger zou zijn en je niet half op de weg hoeft te staan als je vanuit de Esserstraat komt.
Arda V.
0 2
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Vernieuwing speeltuintje oud kevelaer(molenbeersel)
Er is een verjonging in de wijk bezig en aangezien het speeltuintje verouderd is. Zou het fijn zijn om het speeltuintje te vernieuwen en zodoende met de kinderen in de direkte buurt te kunnen spelen.
Nordien N.
0 1
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Losloopbos of losloopgebied voor honden
Een omheinde zone in een bos of aan de grindplassen aan de Maas binnen de gemeente Kinrooi waar honden vrij kunnen loslopen/spelen/ravotten. Omheining, paar vuilbakken en een klein stuk parking volstaan.
Kristof D.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Fietsroutes Kinrooi
Er zijn vele fietswegen die Kinrooi doorkruisen, maar er is nergens een gewone fiets zebrapad aangeduid. Probeer toch minstens de onenigheid tussen Bruggen en Wegen mbt de fietsroutes op te lossen door bijv een WERKGROEP op te richten die alle kruispunten van fietsroutes en gewestwegen nader bekijkt. Zie wat er met de fietsovergangen van de Breeërsteenweg is gebeurd !!! Met de fietsroutes naar Tongerloo van uit de Beerselerdijk is helemaal niets mee gebeurd, wel voor een frituur en de ingang naar Tongerloo is groots aangepakt, de weg vanuit de Belestraat is ook alleen maar grondig aan te pakken.
jvk j.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Herbestemming petanquebanen Sweversveld
De petanquebanen ter hoogte van Sweversveld nr 64 en 65 worden al jarenlang niet meer gebruikt. Ondanks het onderhoud staat het 's zomers vaak vol onkruid. Kan daar geen parkeerplaats van gemaakt worden, eventueel in combinatie met een perkje met een boompje erbij ?
Emmy Toledo
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Speelbos/ dagstrand/ Finse piste Geistingen
De Finse piste in Geistingen is uniek en gelegen op een prachtige locatie. Bij deze piste kan een speelbos of buitenspeeltuin geïntegreerd worden op de Dalerstraat tussen de straten Vroenhof en Geistingen (naast het nieuwe fietspad). Zo heb je in de zomer het dagstrand gekoppeld aan een schaduwrijke buitenspeeltuin. Deze locatie kan ook gebruikt worden voor jeugdverenigingen of speelpleinwerking.
Angelo h.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Proper straatbeeld het ganse jaar door
Dit idee werd gelanceerd tijdens de eerste Meemaakavond op 23 april door Marcel Dirkx en kwam daar als één van de beste ideeën in dit thema naar voor.
Marcel Dirkx
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Verharde parkeerplaats De Borg Kessenich
de parkeerplaats aan de borg met klinkers dicht leggen zoals in de andere dorpen met in het midden de afvoer van het water ,want bij veel regen blijft daar altijd water staan en een mooiere uitstraling voor het dorp
Jean J.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Behoud lindebomen van 130 j in het centrum van Kinrooi
Wie helpt mee voor het behoud van deze prachtige bomen midden in het centrum van Kinrooi. Ze worden gekapt omdat ze LASTIG zijn!. Ze staan er 130 jaar deze ikonen! Onbegrijpelijk!!!
Carolina k.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Inheemse bomen
Als meest noordoostelijke gemeente in Vlaanderen en aspergegemeente zou Kinrooi er nog groener uitzien door een extra inspanning te doen inzake "bomenaanplant". Overal waar het verkeer het toelaat kan men langs wegen ( vb Agropolis) kiezen voor een aanplant van streekeigen , inheemse bomen. Dit heeft buiten de landschappelijke meerwaarde ook effect op de biodiversiteit.
jaak g.
0 3
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Eenrichtingsverkeer Kloosterstraat
Zoals de plannen er nu uitzien en al beslist zijn, is de verkeersveiligheid ver te zoeken. Men heeft altijd het idee van eenrichtingsverkeer gepropageerd, maar men heeft nu inmiddels een andere visie erop nagehouden. Er wordt nu al als een halve gek gereden, maar na realisatie plannen zal het nog erger worden. Dit is een straat naar 2 scholen, waarbij verkeersveiligheid eigenlijk voor de kinderen op de eerste plaats zou moeten staan.
John V.
0 5
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Betaalbare woningen
Met de voorziene tewerkstelling in de Agropolis is het in de toekomst zeker interessant ook betaalbare woningen te voorzien in de regio. Achter Nieuwkamp in Geistingen ligt een geschikt stuk grond dat door het RUP reeds goedgekeurd is voor bebouwing. Om beginnende stellen of ouderen wiens huis te groot is geworden een waardig alternatief te bieden voor een betaalbare woning. Dicht bij het centrum van het dorp met genoeg aanplantingen wat kan leiden tot een gezellige nieuwe woonbuurt.
Clim R.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Groen ter verberging van industrieterrein Agropolis
We wonen in een prachtige gemeente met als één van de grote troeven onze grindplassen. Prachtig om langs te wandelen, te fietsen en tot rust te komen. De mooie omgeving langs de plassen is een motivatie om in Kinrooi te wonen, we mogen niet vergeten dat een mooie omgeving bijdraagt aan de levenskwaliteit. Helaas komen we dan aan bij de agropolis. Aan de ene zijde van het fietspad zien we de mooie plassen terwijl, als we naar de andere zijde kijken, we tegen smaakloze industriële loodsen aankijken. Het fijn aangelegde fietspad over de dijk schiet op deze manier zijn doel (fietsen langs de mooie maasplassen) volledig voorbij. Ik kan niet geloven dat er mensen zijn met een hart voor de omgeving, die achter dit industriegebied staan op deze locatie. Concreet: * Aan de bestaande loodsen valt er weinig te veranderen, daarom is het voorstel om deze te verschuilen achter een wand van groen (struiken en bomen) die de loodsen niet meer zichtbaar maken vanop het fietspad. * Helaas zullen er in de toekomst nog wel meerdere gebouwen bijkomen op de agropolis. Het voorstel is hier om véél kritischer te zijn op het uitzicht van de gebouwen. Indien er gewerkt zou worden met natuurlijkere materialen (zoals bv. hout), zouden de gebouwen al veel beter opgaan in het landschap.
Stef D.
0 11
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Vlinder/ bijentuin
Bloemen weides aanleggen ,planten en struiken die geschikt zijn voor voeding ,waar er eitjes op afgezet kunnen worden en waar de rupsen van kunnen eten.
Carlo S.
0 2
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Uitzicht in eigen straat .
Als we de mening mogen geven over onze straat , De eerste helft van onze straat is een puinhoop , Slijk op de weg , zwarte pvc folie , en heel veel autobanden . De tweede helft is mooi en landelijk . Onze straat is de Winkeldervenstraat !!!!!!!
theo s.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Fiets/voetgangerveilige Drietak
De Drietak is een ontzettend gevaarlijke straat en dan ook nog eens in slechte staat. Bij elke boomwortel hobbelt je auto omhoog. Er is plaats genoeg om een fietspad aan te leggen. Wij laten de kinderen (en wijzelf ook al niet graag) over de straat fietsen. Veel sluipverkeer. De helft van de bomen die langs de weg staat is rot, dit zien we bij elke harde windstoten weer opnieuw als er nog maar eens takken afbreken of bomen omwaaien. Denk aan de veiligheid van de kinderen en van de volwassenen.
Audrey V.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Belevingsboomgaard Kinrooi-centrum
Mijn voorstel is er één dat aansluit bij de drie aangereikte thema's: een fijnere buurt en leefomgeving creëren; zorgen voor elkaar en voor anderen; leven, organiseren en beleven. Ik pleit voor de aanleg van een 'smaakvol' aangelegde belevingsboomgaard in Kinrooi-centrum. In Limburg bestaan er intussen drie mooie voorbeelden van, alle terug te vinden in Haspengouw. In de gemeenten Borgloon, Sint-Truiden en Voeren beschikt men dus al over de nodige expertise. Ook het Regionaal Landschap en de Provincie Limburg zullen zo'n project waarschijnlijk genegen zijn. Iets verder van Kinrooi beschikt ook de stad Gent sinds kort over een boomgaard met picknickbanken naast de kathedraal. Als locatie is het gebied rondom de Sint-Martinuskerk in Kinrooi-centrum erg geschikt. Dat kent veel verharde ondergrond en zou met een bescheiden groengebied vriendelijker gaan ogen. Ook voor de personen die in de omliggende appartementsgebouwen wonen kan de boomgaard een aangename groene oase worden die uitnodigt tot sociaal contact, ontspanning, natuurbeleving,... . Eventueel kan de boomgaard + kerkplein gezien worden als startpunt van een fiets- of wandelroute en zo de lokale horeca wat extra klanten bezorgen. De scholen in de buurt zouden de boomgaard kunnen gebruiken als een aanvulling op de leerstof in het handboek, bijvoorbeeld bij de les 'wereldoriëntatie' in het lager onderwijs. Als blikvanger kan er zelfs aan gedacht worden om in het groengebiedje een passend kunstwerk te voorzien. Een belevingsboomgaard is dus niet alleen mooi, hij is ook bijzonder nuttig voor een gemeenschap. Meer info is te vinden via deze links: http://www.belevingsboomgaard.be/ https://persruimte.stad.gent/148756-maaseikplein-verandert-van-autoparking-naar-speelse-fruitboomgaard https://sintpietersabdij.stad.gent/nl/content/abdijtuin
JEF T.
0 0
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Fietspad Kinrooi - Neeroeteren
Een veilig fietspad tussen Neeroeteren en Kinrooi - achter de bomen en over de beek - is goed te maken met houten planken over de beek.
Wtc T.
0 5
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

Gerichte campagne tegen stoken
Het is blijkbaar typisch iets voor een landelijke gemeente: het opstoken van huishoudelijk afval of verbranden van afval in de tuin. Als je op winteravonden door sommige wijken wandelt of hardloopt slaat je steevast de walm van brandend plastic in je gezicht. Ik heb het niet over de rook van droog, onbehandeld hout in een goed trekkende kachel, maar van burgers die hun plastic, pampers van de kleinkinderen en weet ik veel wat voor rotzooi opstoken. Ook sommige landbouwers maken er een sport van hun landbouwfolie op te stoken. Fijn stof en CO2 van een houtkachel, tot daar aan toe, maar de KANKERverwekkende stoffen die bij het stoken van dat afval vrijkomen, worden ingeademd of belanden uiteindelijk in de kippenwei of moestuin. Ik kan begrijpen dat dit net als sluikstorten een randverschijnsel is van het betalend maken van afval, maar het is een regelrechte aanslag op de gezondheid van heel de buurt. Een klacht indienen bij de politie ligt moeilijk, want het blijven natuurlijk je buren. Nochtans is het in het Duitsland zo dat er een register is van kachels bij particulieren, en daar gaat men steekproefsgewijs met meetapparatuur rond in de wijken om de rook te analyseren. PCB's erin en de overheid komt je toestel in beslag nemen. Het bijhouden van containerparkbezoeken en een controle op de quota van de grijze container kan in combinatie met een anoniem meldpunt hiervoor een goede indicatie zijn van de probleemgevallen. Ik ben niet voor het big brother principe, maar als ik moet kiezen tussen kanker of een bemoeiende overheid, dan toch liever het laatste.
Bart V.
0 1
lees meer

Een fijne(re) buurt en leefomgeving

kapelletje / leugenbankje
Een aantal jaren geleden stond er een kapelletje op de hoek van de Hoverstraat met de Breeërsteenweg. Er is toen beloofd dat het terug zou komen. Het zou bewaard blijven op de werf. Zou fijn zijn als het terug hersteld zou worden met wat groen erbij! Voor ons mag er ook nog heel wat groen bij komen in de gemeente. Zeker ook in het centrum! Een 'leugenbankje (uchterbankje)' in het groen op een klein pleintje in het centrum zou niet misstaan!
Philo B.
0 0
lees meer
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 71 bijdragen