home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie ingediende ideeën

Beurs met verenigingen
Een beurs met alle verenigingen van Kinrooi. In de grootste kerk van de gemeente of aan het Bastion. We brengen de verenigingen samen. Ingediend door Anita Flipkens via e-mail.
Anita Flipkens
0 1
lees meer
Bomen planten voor Kinrooi
In de tweede ronde werden er een aantal voorstellen ingediend tot het nieuw aanplanten van bomen in de gemeente, zodat Kinrooi op die manier mee helpt aan een meer klimaat-neutraal en verantwoorde gemeente. Deze voorstellen betroffen: * 'Vijftig jaren, vijftig bomen' door Miel Roussard (in ieder kerkdorp 10 bomen of extra beplanting rond het gemeentehuis) * 'Plant vijf keer 50 bomen' door Koen Vandenbruel (in ieder kerkdorp 50 bomen aanplanten) * 'Een gemeentelijk klimaatbos als verjaardagsgeschenk' door René Rutten (aanvullen beplanting van het in 2019 aangeplante klimaatbos, bij voorkeur door de bevolking en verenigingen samen) Gemeente Kinrooi heeft in het begin van deze legislatuur de groene kaart getrokken door beloftes te maken op vlak van aanplant van bomen en groen. Die belofte is er nog altijd en wordt ook uitgevoerd. Zo werd begin november dit jaar nog flink aangeplant rond het gemeentehuis. Niets houdt ons tegen om in ons feestjaar natuurlijk extra aandacht te vestigen op de aanplant van bomen. We willen de heren alle drie bedanken voor hun bijdrage en willen de drie ideeën samen bundelen. Stem dus op dit idee als u vindt dat we in ons feestjaar extra groen moeten aanplanten.
Luc L.
0 0
lees meer
Wandel- en fietslus door Kinrooi
De oude gebouwen, molens, kapelletjes, bakhuizen, waterputten,… verbinden in een wandel- of fietslus rond Kinrooi.
Luc L.
0 1
lees meer
Corona-proof feestinfrastructuur voor verenigingen
Ik wil voorstellen dat de tenten die voor 50 jaar Kinrooi geplaatst worden door de Kinrooise verenigingen gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld aan het Bastion. Gezien de huidige situatie zijn meerdere verenigingen wellicht op zoek naar een mooie buitenlocatie met tent waar het een en ander, mits dan toegestaan toch kan doorgaan. Als de rent groot genoeg is kan er ook rekening gehouden worden met onderlinge afstand. Ingestuurd mevrouw Marleen Linssen
Luc L.
0 0
lees meer
De 50 mooiste plekjes in Kinrooi
Welke plekken in Kinrooi vinden de mensen het tofst in onze gemeente? Laat hen de ideeën zelf aanbrengen. vb 't veerpontje, kisser weide, heilige Rita kapel, kerk Kessenich,.. Kan misschien gebruikt worden voor het toerisme nadien te stimuleren.
Lieve L.
0 1
lees meer
De 50 mooist versierde huizen van kinrooi
Vraag de mensen op een bepaalde dag of weekend hun huis, tuin te versieren in het thema 'Kinrooi 50'. Laat de mensen door heel Kinrooi fietsen of wandelen of een autotocht om hen de huizen te laten bekijken en vraag hen om te stemmen wie een prijs wint.
Lieve L.
0 1
lees meer
Ontdek ze allemaal

50 jaar Kinrooi: dat vieren we samen

2021 is het jaar dat de fusiegemeente Kinrooi 50 kaarsjes mag uitblazen... Misschien staat je hoofd in coronatijden niet echt op feesten of heb je er net extra veel zin in. We blijven positief en vragen je hulp via ons burgerparticipatieplatform: denk en beslis mee wat er georganiseerd zal worden!

Ideeën inzamelen

mei 2020

Analyse van de ideeën

november 2020

Stemmen maar!

november 2020

2021 wordt een feestjaar!

2021