Skip to main content
home-page

Wat is en wat doet de jeugdraad?

De jeugdraad is een gemeentelijk adviesorgaan waarin zowel afgevaardigden van de jeugdverenigingen als individuele jongeren kunnen zetelen. Heb jij iets te vertellen of zit je met vragen over het Kinroois Jeugdbeleid? Dan is de Jeugdraad dé plaats waar je het kwijt kan! Ze geeft een stem aan individuele jongeren én jeugdverenigingen. 

De jeugdraad geeft adviezen aan het Kinrooise gemeentebestuur over allerlei onderwerpen die te maken hebben met Kinrooise kinderen, tieners en jongeren. Dat kan gaan van jeugdbeleid, fuifruimte voor jongeren, jeugdhuis tot de verdeling van de gemeentelijke subsidies aan de jeugdwerkingen. Iedere jeugdvereniging heeft één afgevaardigde in de jeugdraad. Jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdverenigingen, kunnen ook deel uitmaken van de jeugdraad en het verschil maken! Leden moeten minstens 16 jaar en maximum 35 jaar oud zijn en mogen geen politiek mandaat uitoefenen. 

Wil je zelf aansluiten bij de jeugdraad? Stuur ons dan zeker een mailtje of bel ons even. We maken héél graag tijd voor je! Tot snel?! 

Mail: jeugd@kinrooi.be

telefoon: 089 70 08 43